Het Alphoornduo

Gerrit Jan Rozendom en Fenny Rozendom-Rozendom houden samen ontzettend veel van muziek en al zolang als ze getrouwd zijn bespelen zij een of meerdere instrumenten, zingen in een koor of zijn dirigent. Samen zijn ze voor 15 jaar terug begonnen om naast de muzikale activiteiten, te gaan leren alphoorn spelen.
                                           


Het Alphoornduo-Fortissimo is sinds 2006 actief bezig met alphoorn blazen volgens de Zwitserse traditie.

Jaarlijks (10 jaar) ging het Alphoornduo op cursus in Soerenberg in het Waldemmetal (Unesco Biosphaerenreservaat) om les te krijgen in blaastechniek,ademhalingstechniek en om nieuwe stukken in te studeren.

Het Alphoornduo blaast 2 stemmig traditionele Zwitserse liederen of klassieke muziekstukken. Ook een aantal geestelijke liederen kunnen gespeeld worden zoals de Alphornmesse, Amazing Grace of het Heilig van Schubert, Grote God wij loven U en Erntedank sonntag. 
Omdat er maar 16 tonen op de hoorns geblazen kunnen worden is het niet mogelijk om alle liederen erop te spelen.

                                                

Voorlichting/Presentaties/optredens

Alphoornduo-Fortissimo heeft aan veel activiteiten / optredens  deelgenomen w.o. vele keren in bejaardencentra door het hele land of bijeenkomsten van diverse clubs en bedrijven.

Medewerking aan het kerstconcert van het mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst in de Bovenkerk Kampen.
Mede begeleiden van een kerkdienst in Wuppertal.
Optredens in Verzorgingshuizen en vakantiecentra in o.a. Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Rijssen ,Arnhem, Roosevelt huis in Doorn, vakantiehuizen in Lemele en Ommen.
Diverse Bedrijfsbijeenkomsten in Zeist, Rotterdam/ Overschie, Amsterdam(google), Bilthoven, Arnhem, Dalfsen.
Medewerking Internationale Bruiloft in Aalsmeer en Amsterdam.
Zwitserse avonden voor diverse organisaties clubs en verzekeraars.

Het Alphoornduo-Fortissimo geeft ook presentaties over de Alphoorn, meestal in een progamma van ongeveer anderhalf uur.

Ook worden andere hoorns en instrumenten getoond en vergeleken met de Alphoorn waaronder de Bazuin, de Sjofar en de midwinterhoorn. 

Het Alphoornduo-Fortissimo heeft naast alle hoorns ook de beschikking over gestemde koeienbelletjes waarmee bijna alle liederen gespeelt kunnen worden zodat de mogelijkheid er is om eventueel samen te kunnen zingen.

Wilt u meer informatie of een aanvraag doen, neem dan gerust contact met ons op!.